Hvilke nyheter finnes for urostomi opererte?

Shot of a happy senior couple going for a walk on the beach

Vi har mange nyheter! Welland Medical har utviklet urostomiposer i moderne design, med myk tappekran, som lett kan legges i en splitt på posen. Posene har også et mykt og vanntett ytterfor med en inspeksjonsluke.

Urostomiposene finnes i de ulike seriene Aurum, Aurum Profil, Aurum Convex, Aurum2 og Aurum Plus, og skal dekke de ulike behovene til brukerne, som trenger convexitet eller føyelig og formbarplate i forhold de som har problemer med brokkutvikling.

Innholdet av manuka honning i platene kan være spesielt gunstig for denne brukergruppen, da det ofte kan være hudproblemer i forbindelse med urinlekkasjer.

Easiflo® nattdrenasjepose er ny på markedet.

Aurum® Plus er en ny serie, med sorte poser. Platens design er designet for bedre komfort, og følger konturene på kroppen på en god måte.

Nattdrenasjeposen er også ny på markedet, den har et Easiflo® system som forhindrer vridninger på natt posen, og fungerer som en lekkasje sperre. Den har en kapasitet på hele 2 liter, og noe som også kan være gunstig for å sikre nattesøvnen til de som har mye urinproduksjon på natt.

Slangen på nattdrenasjeposen er på 120cm, og gir større rom for bevegelse i sengen. Tappekranen er enkel å bruke, slik at de som eventuelt har nedsatt motorikk vil kunne klare å håndtere tømmingen selv.

Welland Hyperseal® tetningsringer med manuka honning og Welland Hydroframe® plateforlengere med manuka honning kan også være gunstig å bruke for de som plages med hyppige lekkasjer.

Aurum Profile – Den fleksible platen

Hudbeskyttelse og pleie av huden rundt en urostomi er særs viktig, da urinen er basisk og kan tære på huden, og gi sårhet. Da anbefales WBF® barriere spray eller WBF® barriere servietter. Produktene tørker umiddelbart, noe som er en stor fordel for de som har urostomi. Da kan platen settes på meget raskt, uten frykt for at den skal løsne på grunn av fukt fra produktene. Barriere produktene kan brukes ved vært skifte, da de fjernes med kleberfjerneren eller ved vask.

Welland Kleberfjerner spray anbefales alltid å bruke, da du skånsomt kan fjerne platen, uten å skade huden. Sprayen fjerner også tidligere barriere produkter slik at barrierefilmen ikke blir liggende lag på lag under platen.

Men husk at alle stomier er like forskjellige som vi mennesker er forskjellige, det er alltid nyanser i hva som er bra for den enkelte stomiopererte. Noen har sterk hud, noen har sensibel hud, noen har lave stomier, noen har brokk eller behov for convexitet.

Så forsk på hva som fungerer for deg! Det som fungerer for noen fungerer kanskje ikke for andre!